Brunello De Montalcino

Uggiano 2011 Sangiovese Grosso
Italien Toscana
Decanter
93 / 100

Brunello De Montalcino

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
359,00 DKK pr. flaske 299,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
359,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Grillet
    • Oksekød, Simret
    • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
    • Lam, Stegt
    • Kalvekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Toscana
  • Indhold: 75 cl.
  • Vinnummer: 1000008
Brunello De Montalcino

Om vinen

En rødvin med frugtige nuancer af svesker, blåbær og jordbær. Byder på modne noter af tobak, hasselnød og chokolade samt hints af lyse krydderier. En elegant og maskulin vin med høj syre og tannin og en fyldig smag.  

Om producenten

Hvis man skulle være så heldig, at befinde sig i det solbeskinnede Toscana, kan man køre sydpå fra den fantastiske storby Firanze, med det mylder af liv. Herfra vil man opleve at køre længere og længere ud på landet, gennem små landsbyer og forbi de flotte borgmure der omkranser mange af disse byer.

Til sidst vil man så kunne køre op af en stribe hårnåle sving, der kunne minde lidt om svingende op af Alpe D’Huez(for dem der ser tour de france), og så vil man lande i en lille men MEGET smuk soveby. Byen er omkranset en gammel borgmur og bagmurene er der fyldt op med små hyggelige huse der ligger på meget bakkede og snoede smalle gader. Her går livet sin vante gang i stilhed og det er på INGEN måde til at mærke, at man befinder sig i en af verdens mest berømte vin centrums. Det er naturligvis byen Montalcino der her er tale om. Byen hvor man lver og ånder for god mad og god vin, her er ikke diskoteker eller tøjforretninger, til gengæld er der en overflød af vinbare, Delikatesse forretninger, og restauranter. Som en af de lokale en gang sagde til mig “hvis du ikke kan lide ost, vin og pølse, så er du det forkerte sted”.

Årsagen til at denne lille by omtales verden over, heder Sangiovese Grosso, det er den lokale variant af Sangiovese, og hvis du producere denne drue på skråningerne op af byen, (og ellers overholder en del kvalitets krav), må man kalde sin vin, for “Brunello de Montalcino”.

Og det efterlever denne vin på smukkeste vis, Uggiano’s Brunelo de Montalcino er lavet af 100% Sangiovese Grosso. Druerne fermentere i 18-22 dage. Vinen fadlagre i 24 måneder på slovenske fade, efterfulgt af 12 måneder på flaske(minimum), inden den frigives.

Denne vin må ikke forveksles med de billige brunello’er, der blive faldbudt til lave priser. Her er tale om en drøm af en Brunello, med et overflødighedshorn af velsmag, det er vinen til de gode stunder i livet.

Vinmatch bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere