Mosel

Se alle vores kvalitetsvine fra Mosel !

Filter

Vin fra Mosel-området i Tyskland

Området hed oprindeligt Mosel-Saar-Ruwer efter hovedfloden og dens bifloder, men kendes i dag blot som Mosel. Historien om områdets vinproduktion tager sin spæde begyndelse helt tilbage i romertiden, hvor man for første gang begyndte at opdyrke de stejle skråninger. Siden da har vinen haft et omskifteligt ry på grund af tidligere eksport af druer af tvivlsom kvalitet til de europæiske supermarkeder. Områdets dygtige vinavlere har dog gennem de senere år fået bugt med det blakkede ry og hævet vinen til et niveau, Tyskland kan være stolt af.

 

Mosels mange druer

Vinområdet Mosel kendetegnes ofte ved hvidvine, hvor især den syrlige og aromatiske Riesling-drue trives på de stejle marker og tempererede klima. Foruden Riesling er Mosel-vinene også kendte for hybriddruen Müller-Thurgau, der er en spændende krydsning mellem Riesling og Madeleine Royale. Druesorten så dagens lys i 1882 og er nu en af de mest dyrkede druesorter i Tyskland, med sit lave syreindhold og bløde og runde smag. Vinene nyder desuden også godt af Dornfelder, Kerner, Elblinger, Weissburgunder og Spätburgunder.

 

Gode forhold giver god vin

Området er ideelt til vindyrkning af flere årsager. Både klimaet og geografien giver optimale vækstbetingelser. Der er derfor god grund til, at Mosel-vine har opnået deres store popularitet. Først og fremmest besidder området den perfekte kombination af sydvendte marker og stejl hældning. Derudover er klimaet tempereret og byder på en tilpas mængde nedbør. Alt i alt en sammensætning, som druerne trives i.

Vinmatch bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere