Italien

Stort udvalg af kvalitetsvine fra hele Italien !

Filter

Historien om Italiens vinproduktion

Italiens vinhistorie strækker sig langt tilbage. Helt præcis formoder man, at der er blevet dyrket vin 600 år f.Kr. Da grækerne i ca. 700 år f.Kr invaderede den sydlige del af landet, kaldte de også landet for Oenotria, som betyder ’’vinlandet’’. Det var dog først i 300 f.Kr, da romerne tog magten, at der blev plantet vinranker over hele landet. Det var også romerne, der begyndte at lagre vinen på egetønder og senere fik ideen at anvende glasflasker som opbevaring til vinen. Vin har altid været en del af italienernes kultur, og italiensk vin er også en fast del af middagsbordet hos de fleste italienere.

 

Det langstrakte land

Det støvleformede land ligger i Europa og grænser op mod Frankrig mod vest, Schweiz og Østrig i nord og Slovenien i øst. Italien ligger ved Middelhavet og har over 7.000 km kyststrækning til Middelhavet. Landet strækker sig over 1.200 km og 10 breddegrader og kan inddeles i tre zoner: Norditalien, Centralitalien og Syditalien. Jo længere syd på man rejser, jo varmere bliver det. De nordligste dele af Italien har et tempereret klima med kolde, fugtige vintre og relativt varme somre. I syd er det varmere og tørrere året rundt, særligt i vintermånederne, hvor temperaturforskellene mellem nord og syd kan være op mod 20 grader. Landet er domineret af to bjergkæder: Alperne i Nord og Appeninerne i Syd.

 

Italiens klima

Landet er klimatisk og geologisk meget varieret. Der er store forskelle på gennemsnitstemperaturen og på dag-og nattetemperatur. Det resulterer i kølige og syrerige vine i nord kontra de mere varme og sødmefulde vine i syd. Central- og Syditalien har et subtropisk klima, hvor sommeren er varm med en middeltemperatur for den varmeste måned på over 20 grader, og hvor vinteren er kort og mild. Norditalien har et fastlandsklima, som betyder, at klimaet byder på store udsving, og at forskellen mellem gennemsnitstemperaturen i den koldeste og varmeste måned er markant. Norditaliens store udsving i temperaturen gør, at flygtige aroma- og smagsstoffer bevares bedre i druerne, hvilket især er vigtigt for de hvide italienske vine.

 

Typiske druer i Italiensk vin

Der findes mange hundrede druesorter i Italien. Det medfører i sagens natur, at italienske vine kan byde på en stor diversitet. De to mest brugte druesorter er en Sangiovese og Nebbiolo. Vin, som fremstilles på Sangiovese-druer, har et højt indhold af syre- og tannin. Druesorten Nebbiolo er kraftig og indeholder meget tannin med duftnoter af både lakrids, rosé, kamfertræ og tobak. Andre typiske druer i italienske vine er Primitivo, Barbera og Pinot Grigio. Hos Vinmatch finder du et stort udvalg af italienske vine. Du kan også blande din egen kasse med seks forskellige vine fra Italien.

Vinmatch bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere