Cabernet Sauvignon

Se alle vores vine lavet på Cabernet Sauvignon !

Filter

Cabernet Sauvignon-vin kan snildt gemmes i op til 20 år

Solbær er et typisk kendetegn ved Cabernet Sauvignon. Dog kan den til tider godt være dominerende, specielt i vine af lavere kvalitet. I Bordeaux finder man en del vine med stor karakter, som udvikles til elegante vine, hvis de får lov at få nogle år bag sig. Det vil resultere i nogle elegante vine med fløjlsbløde tanniner, som har bestemte noter af tobak og cedertræ. Cabernet Sauvignon er rig på tannin og farve i modsætning til områdets anden store drue Merlot. Dette gør, at hvis man producerer vine på Cabernet Sauvignon, kræver det en længere lagringstid, før de er gode og modne nok til at drikke. Derfor giver det også god mening, at disse vine er velegnede som lagringsvine – de bliver bedre med alderen. De gode Cabernet Sauvignon-vine kan uden problemer gemmes i helt op til 20 år, og i sjældne tilfælde længere.

 

En verdensomspændende drue, som især trives i Bordeaux

En Cabernet Sauvignon-drue kan dyrkes stort set alle steder i verden, så længe der er en vis varme, da det er en drue, der modner sent. Druen dyrkes i mange forskellige omgivelser rundt om i verden. Det giver et godt billede af, hvordan klimaet spiller en rolle i forhold til vinens udtryk. Bordeaux er rent faktisk et af de nordligste områder, hvor det lykkes at modne Cabernet Sauvignon. Derfor svinger vinene herfra også meget alt afhængigt af årgangen. Der er nogle år, hvor der ikke er sol nok til, at druerne kan modnes ordentligt – og det giver dermed heller ikke den bedste vin. På den anden side er området heller ikke præget af ekstrem varme. Det er én af årsagerne til, at det lykkes at producere nogle af de bedste Cabernet Sauvignon-vine under de helt rette og gunstige forhold.

 

Cabernet Sauvignon-vine varierer alt afhængigt af klimaet, det dyrkes i

Vinene lavet på Cabernet Sauvignon i Bordeaux er forholdsvist lette og moderate vine. De har en særdeles god balance mellem syre og tannin, og de har yderligere masser af blød frugt i sig. Cabernet Sauvignon-vine fra New Zealand er derimod mere tynde og ligeledes lysere på grund af det køligere klima. Her giver klimaet en vin med en lettere smag. Vine fra det nordøstlige Italien opleves som vine med mere frugt og fylde, men der er stadig tale om vine, som er lette og delikate.

 

Oversøiske lande har haft stor succes med den populære drue

Vinene fra de oversøiske lande har en lidt anden karakter end ovenstående, da der her ofte er et ubegrænset antal solskinstimer. Dette giver nogle fyldige og store vine, nærmest helt som modne blommer. Det er blandt andet en vin som Napa Cabernet fra Californien i USA, som er meget dyb, og som har kraft på både smag, duft og frugt. Australien leverer også denne slags vin, men dog kan disse godt variere lidt. I de varmeste klimaer har Cabernet Sauvignon-vinene et lavt syreindhold og er dermed vine uden megen karakter. I de køligere områder får vinene et smagsudtryk i retning af solbær med mynte og karakter.

 

Cabernet Sauvignon dyrkes i intet mindre end 206 vinregioner i verden

Cabernet Sauvignon druen dyrkes i hele 206 vinregioner. Størst er Frankrig med i alt 47 distrikter, som blandt andet omfatter Bordeaux, Haut Médoc og Côtes de Francs. Dernæst kommer Italien med 41 distrikter blandt andet Chianti Classico og Bardolino Superiore. Ud over disse lande kan også nævnes Spanien, Australien, USA, Argentina, Chile, New Zealand samt Østrig. 

Vinmatch bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere