Australien

Stort udvalg af kvalitetsvine fra Australien !

Filter

De mest udbredte druer i australsk vin

For et relativt ungt vinland er der ikke gamle traditioner og regler at følge. I Australien er der ikke lovgivning om, hvilke druesorter producenterne må bruge, eller hvordan sorterne må kombineres. Australske vinbønder har overtaget de bedste teknikker og metoder fra etablerede vinnationer. I Australien er der omtrent 130 druesorter. De fem mest udbredte er Shiraz, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Sémillon. Australske vinbønder bruger en unik blanding af Grenache, Shiraz og Mourvedré, som kaldes GSM. Grenache giver en varm og frugtrig smag samt højt tanninindhold, Shiraz giver intensitet og farve, og Mourvedré giver et elegant udtryk i australske vine.

 

Klimaet giver forskellige australske vine

Australien er stort, og derfor er der store klimatiske udsving fra nord og syd, øst og vest, som gør det svært at beskrive landet som helhed. Det varme klima betyder naturligvis, at der er rigeligt med sol – og klimaet er tilmed meget stabilt. Det betyder, at australske vine ikke udviser så store udsving i smag og kvalitet fra årgang til årgang. For at vi vinnydere ikke drikker samme vin hvert år, justerer vinbønderne sammensætningen af druer for at skabe nye smagsoplevelser hvert år.

 

Et tilbageblik på historien bag australsk vin

Admiral Arthur Phillip tog i 1788 vinstiklinger med til landet. Det lykkedes ham dog ikke at dyrke vin i Australien. Senere i 1820’erne blev de første vine sat på markedet, og i 1822 blev de første vine sendt ud af landet. Flere og flere europæiske immigranter kom til Australien med en god portion erfaring og viden inden for vindyrkning, og det øgede kvaliteten af australsk vin. 

Vinmatch bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere